Nyheter

Första tandläkarbesöket

Är du första gången du går till tandläkaren? Vill du ringa din tandläkare och boka ett möte med dem för att få en titt på deras kontor? Om så är fallet, då du har tur, eftersom det finns några tips som du kan följa för att hjälpa dig att få ut det mesta av ditt besök.

Var noga med att ta med ett foto-ID. Utan en bild får du inte din tandkontroll. Det är viktigt att låta tandläkarena veta att du kommer att använda kassan, så lämna inte utan en. När allt kommer omkring vill du inte känna att du har glömt något i plånboken när du kommer tillbaka.

Klä dig bekvämt för ditt besök. Det är här du ska träffa tandläkaren, så se till att klä dig på lämpligt sätt. Gå inte in där och förvänta dig att vara helt självmedveten, eftersom tandläkarena inte kommer att döma dig.

Var artig. Tandläkare är professionella, så de kommer inte att vara alltför bekymrad över hur du beter sig. Det fina med tandläkare är att de gillar människor som inte försöker lägga ner dem. Det är det som gör tandvårdkul!

Var beredd. Detta är ett viktigt tips för första gången BPOs eftersom du inte vill komma tillbaka och få en hålighet fylld om du inte är ordentligt förberedd. Detta innebär att få ett paket tandmaterial, med din tandborste och tandtråd redo, etc.

Kunna ge dem den information de behöver. Detta inkluderar att ta dina bilder (om nödvändigt), förse dem med alla bevis på identifiering du har, och förse dem med någon annan personlig information som de kan behöva. Dessutom, om du arbetar ett jobb som kommer att göra det svårt för dig att komma in, se till att inkludera denna information också.

Skaffa en bokning. Många tandläkare gillar att bokas för möten i förväg. Så om du inte har gjort det redan, schemalägga en första gången undersökning med din tandläkare.

När det gäller att besöka en tandläkare, att få en första gången undersökning är lika viktigt som besöket själv. Den sinnesfrid och tillfredsställelse du får från att få en chans att se en tandläkare innan du blir sjuk är värt priset för själva besöket.

En samling texter om tandvård finns på denna sida.